KROKIETY Z CHLEBA TOSTOWEGO Z PIECZARKAMI I MOZARELLĄ

Jeśli szukacie prostych i szybkich przepisów na imprezowy stół, to polecam Wam krokiety z chleba tostowego. Nadziane pieczarkami i serem. Takie krokiety to doskonała imprezowa przekąska przygotowana dosłownie w kilka chwil. Nie potrzeba tu smażenia naleśników, wystarczy tylko chleb tostowy, pieczarki i odrobina żółtego sera. 

Składniki na 5 krokietów:
* 5 kawałków chleba tostowego
* 5 plasterków żółtego sera
* 5-6 większych pieczarek
* sól i pieprz do smaku
* 1 łyżka masła
* olej do smażenia
* 1 jajko
* bułka tarta

Wykonanie:
Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, podsmażyć pieczarki doprawiając je do smaku solą i pieprzem.
Z każdego kawałka chleba tostowego odkroić skórkę. Chleb bardzo cienko rozwałkować przy pomocy wałka. Na każdy kawałek chleba położyć plasterek sera i rozsmarować podsmażone pieczarki. Chleb zawinąć w rulonik.
W misce rozklepać jajko, w drugiej misce wysypać bułkę tartą. Krokiety obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć krokiety na złoty kolor z obu stron.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)