PANIEROWANE TOSTY Z SEREM I SZYNKĄ

Panierowane tosty z serem i szynką to propozycja na pyszne śniadanie, ale także tak przygotowane tosty przekrojone na pół to doskonała przekąska imprezowa, podana z ketchupem czy sosem czosnkowym. Przepyszne są zarówno na ciepło jak i na zimno. 

Składniki na 2
panierowane tosty z serem i szynką:
* 4 kromki chleba tostowego
* odrobina masła
* 4 plasterki sera
* 2 plasterki szynki wędzonej
* 1 jajko
* panierka sezamowa od AlePanierka (dostępna na Allegro --> kliknij tutaj)
* odrobina oleju do smażenia

Wykonanie:
Każdą kromkę chleba posmarować po jednej stronie masłem. Na 2 kromki posmarowane masłem położyć plasterek sera, na to plasterek szynki i plasterek sera. Całość zakryć kromkami chleba (posmarowaną częścią na ser). Tosty lekko docisnąć. 
W jednej misce rozklepać całe jajko, w drugiej wsypać panierkę. Tosty panierować w jajku, następnie w panierce.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć tosty z obu stron.

Zapraszam do obserwowania konta Ale Panierka na Instagramie --> kliknij tutaj.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)