ROLADKI Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ Z SEREM, CEBULĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM

Roladki z polędwicy wieprzowej z serem, cebulą i ogórkiem konserwowym to propozycja na pyszny i szybki obiad. Do ich przygotowania nie potrzeba zbyt wiele czasu a smakują rewelacyjnie. Poczęstujcie nimi swoją rodzinę lub zaproszonych na obiad gości i zaskoczcie ich smakiem tego prostego dania. Idealnie do tego pasują świeże ziemniaki posypane koperkiem i ulubiona surówka. Pycha :)
Składniki na roladki z polędwicy wieprzowej z serem, cebulą i ogórkiem konserwowym:
* 5-6 plastrów polędwicy wieprzowej
* 3 ogórki konserwowe
* pół cebuli
* 5-6 plasterków żółtego sera
* sól
* papryka mielona ostra
* przyprawa do wieprzowiny
* 3-4 łyżki mąki pszennej
* 2 jajka
* bułka tarta
* olej do smażenia

Wykonanie:
Plastry polędwicy wieprzowej bardzo cienko rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Z obu stron oprószyć mięso solą, papryką ostrą i przyprawą do wieprzowiny.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, ogórki konserwowe przekroić wzdłuż na pół.
Na każdym plastrze mięsa położyć plasterek sera, kilka kawałków cebuli i połówkę ogórka konserwowego. Zawinąć w roladki.
Do jednego talerza wsypać mąkę, do drugiego bułkę tartą a w trzecim talerzu rozklepać jajka.
Roladki obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej
Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki z każdej strony na średnio nagrzanym palniku grzewczym.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)