GRILLOWANY SER HALLOUMI

Grillowany ser halloumi doskonale nadaje się jako samodzielna przekąska lub jako dodatek np do sałatki. Ser ten pochodzi z Cypru i w smaku przypomina oscypek, ale nie jest wędzony. Halloumi to tak naprawdę moje niedawne odkrycie i od tego czasu przyrządzam go bardzo często czy to na grillu czy na patelni grillowej. Jest dla mnie doskonałą przekąską. A wy jedliście już ten ser? 

Grillowany ser halloumi- składniki:
* 1 kostka sera halloumi

Wykonanie:
Ser pokroić w plasterki. 
Na rozgrzanej patelni grillowej należy ser piec na słoty kolor około 3-4 minuty z każdej strony.
Na grillu ser położyć na ruszcie, grillować około minuty z każdej strony (czas grillowania zależy od tego jak bardzo rozgrzany jest grill).






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)