wtorek, 26 kwietnia 2016

PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE Z SERKÓW TOPIONYCH

Dziś na obiad przygotowałam pyszną pierś z kurczaka w sosie z serków topionych.
Zainspirowałam się przepisem znalezionym w internecie (oryginalny przepis tutaj). Zmieniłam jedynie ilość podanych składników pod nasze smaki. Naprawdę polecam :)





Składniki:

* 2 piersi z kurczaka
* 2 marchewki
* połówka dużego pora albo jeden mały
* 3 kostki serka topionego
* 300ml bulionu warzywnego
* olej
* sól
* pieprz
* dodatkowo posypałam na mięso odrobinę delikaty do mięs    

Wykonanie:

Pierś z kurczaka rozkroić wzdłuż na pół, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Gotowe kawałki mięsa zalać przygotowanym wcześniej bulionem warzywnym i gotować około 10-15 minut na wolnym ogniu. Marchew i por pokroić w plasterki i razem z serkami topionymi dodać do bulionu z mięsem. Dusić dalej około 10-15 minut. Sos co jakiś czas mieszać, aby nie powstały grudki. Taki sos można podać z ryżem albo kaszą:) 

                       SMACZNEGO :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...