poniedziałek, 9 maja 2016

MORTADELA W PANIERCE

Mortadela w chrupiącej panierce to danie z mojego dzieciństwa. A teraz sama przyrządzam taką kiełbaskę mojej rodzinie. Prosto, szybko, smacznie. Uwielbiamy :)




Składniki:
* mortadela w kawałku
* jajko
* bułka tarta

Wykonanie:
Mortadelę pokroić na plastry o grubości około 4-5 cm. Jajko rozmącić. Plastry mortadeli maczać w jajku następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. 

                           SMACZNEGO :)

8 komentarzy:

  1. Mortadela smażona zawsze pyszna :D Polecam robić grubszą panierkę z warstwą mąki pszennej

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj ! Kiedyś bardzo popularne danie . Szybkie ,tanie i dobre .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pamiętam jak się tym zajadałam jako dziecko :)

      Usuń
  3. Robię :D http://digotuje.blogspot.com/2016/02/nie-zwyke-kotlety-z-mortadeli.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pyszne:) choć kiedyś mortadela miała inny smak ;)

      Usuń
  4. Ciężko w sklepach znaleźć dobrą jakościowo mortadele. Ale jeśli mamy już do takiej dostęp to panierowana i smażona smakuje genialnie. W dodatku jest bardzo proste.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...