Mortadela w chrupiącej panierce to danie z mojego dzieciństwa. A teraz sama przyrządzam taką kiełbaskę mojej rodzinie. Prosto, szybko, smacznie. Uwielbiamy :)
Składniki: * mortadela w kawałku * jajko * bułka tarta Wykonanie: Mortadelę pokroić na plastry o grubości około 4-5 cm. Jajko rozmącić. Plastry mortadeli maczać w jajku następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. SMACZNEGO :)
Ciężko w sklepach znaleźć dobrą jakościowo mortadele. Ale jeśli mamy już do takiej dostęp to panierowana i smażona smakuje genialnie. W dodatku jest bardzo proste.
Mortadela smażona zawsze pyszna :D Polecam robić grubszą panierkę z warstwą mąki pszennej
OdpowiedzUsuńdziękuję za radę :)
UsuńOj ! Kiedyś bardzo popularne danie . Szybkie ,tanie i dobre .
OdpowiedzUsuńpamiętam jak się tym zajadałam jako dziecko :)
UsuńRobię :D http://digotuje.blogspot.com/2016/02/nie-zwyke-kotlety-z-mortadeli.html
OdpowiedzUsuńpyszne:) choć kiedyś mortadela miała inny smak ;)
UsuńCiężko w sklepach znaleźć dobrą jakościowo mortadele. Ale jeśli mamy już do takiej dostęp to panierowana i smażona smakuje genialnie. W dodatku jest bardzo proste.
OdpowiedzUsuńproste i smaczne :)
Usuń