czwartek, 26 maja 2016

PIECZARKI NADZIEWANE MIĘSEM MIELONYM

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym to świetny pomysł zarówno na obiad jak i przekąskę imprezową. A że uwielbiam pieczarki pod każdą postacią, więc dla mnie to obiad idealny ;)





Składniki:
* 1/2 kg mięsa mielonego
* ok. 12 większych pieczarek
* 1 jajko+ 2 jajka do panierki
* 4 łyżki bułki tartej+ dodatkowa do panierki
* sól
* pieprz
* ulubione przyprawy

Wykonanie:
Pieczarki opłukać, dokładnie oczyścić, wykroić ogonki. Mięso mielone przyprawić sola, pieprzem i dowolnymi przyprawami, dodać jajko i bułkę tartą. Ogonki pieczarek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa i dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowanym mięsem nadziewamy pieczarki. Jajka rozklepać, pieczarki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć pieczarki z obu stron na złoty kolor (najpierw obsmażyć kapelusze pieczarek potem stronę, gdzie jest mięso).





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...