Składniki:
* 1/2 kg mąki
* 1 szklanka cukru
* 5 jajek
* 1 kostka roztopionej, schłodzonej margaryny albo 3/4 szklanki oleju
* 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 2 szklanki wody
* 1 paczka cukru waniliowego
Wykonanie:
Rozgrzać gofrownicę. Do miski wsypać przesianą przez sitko mąkę, cukier, wbić jajka, wlać margarynę (olej), wodę, wsypać cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem.
Ciasto wylewać porcjami chochlą na rozgrzany blat gofrownicy. Piec gofry 3-5 minut. Studzić na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)