czwartek, 22 września 2016

PARÓWKI ZAPIEKANE Z SEREM W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Kocham ciasto francuskie. A parówki z serem w cieście francuskim to jedno z moich ulubionych przekąsek. W sam raz na imprezy domowe, urodzinowe, sylwestra albo po prostu jako podwieczorek czy kolacja :)




 Składniki:
* 5 parówek
* 1/4 z całego płata ciasta francuskiego
* 100 g startego na tarce o grubych oczkach żółtego sera
* siemię lniane do posypania

Wykonanie:
Parówki naciąć wzdłuż, nadziać serem. Ciasto francuskie rozciąć na paski szerokości około 1 cm. Zawijać wkoło parówek. Posypać siemię lniane. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około 20-25 minut (aż ciasto francuskie się zarumieni).

























6 komentarzy:

  1. Pyszności. Ja jeszcze dodaję ogóreczka do środka lub inne dodatki ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też czasem kombinuję, wszystko zależy od chęci ;)

      Usuń
  2. Ja właśnie dzieciom po raz pierwszy robię na kolacyjke :-) pyszne!!!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...