piątek, 9 września 2016

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Uwielbiam takie szybkie w przygotowaniu dodatki obiadowe, surówki. Dziś podam Wam prosty przepis na smaczną surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki. Idealna do ziemniaków, mięsa i myślę, że z powodzeniem sprawdzi się też jako dodatek do grilla.



Składniki:
* 1 mała kapusta pekińska 
* 1 marchewka
* kilka kropel soku z cytryny
* 2 łyżeczki majonezu
* pół natki kopru, posiekany
* sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Kapustę pekińską drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, koperek drobno posiekać. Wszystko wymieszać w misce, dodać sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Dodać majonez, jeszcze raz wymieszać i odstawić na około pół godziny. 













2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...