niedziela, 30 października 2016

LECZO PARÓWKOWO- PIECZARKOWE

Leczo parówkowo- pieczarkowe jest bardzo szybkie w przygotowaniu, wystarczy tylko kilka chwil i mamy ciepły, pożywny posiłek na chłodne wieczory lub jako danie obiadowe. 



Do lecza wykorzystałam parówki na dzień dobry z szynki, które otrzymałam od Henryk Kania.
Parówki na dzień dobry z szynki zawierają aż 93% mięsa z szynki wieprzowej, w swoim składzie nie zawierają fosforanów ani glutaminianu sodu. Polecam Wam te właśnie parówki. 

Składniki:
* 5 parówek na dzień dobry z szynki
* 6-7 większych pieczarek
* 1/4 czerwonej papryki
* 1/4 żółtej papryki
* 2 łyżki masła
* sól i ostra papryka do smaku
* pół łyżeczki majeranku
* 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
* woda

Wykonanie:
Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Następnie dodać pokrojone w plasterki parówki i drobno pokrojone obie papryki. Podlać wodą ( tyle by zakrywała ona parówki i pieczarki ). Doprawić do smaku sola i papryka ostrą, majerankiem. Gotować na małym ogniu około 10-15 minut. Na końcu dodać przecier pomidorowy rozmieszany w pół szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszać. 
Podawać na ciepło z ulubionym pieczywem.
Z powodzeniem można leczo zamknąć w słoiku :)







http://zmkania.pl/


4 komentarze:

  1. Ile miseczek wychodzi z tego przepisu? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jak dobrze pamiętam około 3 takich miseczek jak na zdjęciu :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...