wtorek, 4 października 2016

PUDDING Z CHIA Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM

Chia (inaczej szałwia hiszpańska) to nasionka pochodzące z Ameryki Południowej. Zawierają wiele wartości odżywczych, w tym kwasy omega-3.

Przygotowanie puddingu z chia to bardzo prosty w przygotowaniu deser. Dziś przedstawię Wam najłatwiejszy sposób na pudding chia z mlekiem kokosowym.



Składniki:
* pół szklanki mleka kokosowego
* łyżka nasion chia ( użyłam nasion od eSłoneczko
* pół puszki brzoskwiń 

Wykonanie:
Do szklanki wlać mleko kokosowe, wsypać nasiona chia i zamieszać. Odstawić na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Brzoskwinie z puszki zmiksować za pomocą blendera. Gdy pudding z chia będzie gotowy, do osobnej szklanki przełożyć połowę nasionek, na to połowa musu z brzoskwiń, następnie reszta puddingu i reszta musu z brzoskwiń.
                         

                        






4 komentarze:

  1. Z brzoskwiniami musiał być wyjątkowo pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności, uwielbiam nasionka Chia. Deser wyśmienity, na pewno sama sobie taki przygotuję ;)Zapraszam do siebie;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj tak nasiona pycha a kombinacji wiele :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...