środa, 18 stycznia 2017

JAJKA NA BEKONIE

Każdego dnia zastanawiam się co przygotować mężowi na śniadanie do pracy. Wczoraj postanowiłam, że na dziś dostanie jajka na bekonie. Ich przygotowanie nie jest ani trudne ani tez nie zajmuje wiele czasu, a przy tym jest tanie i syte. 
Jajko na bekonie to typowe śniadanie kuchni angielskiej.




Składniki:
* 4 plastry bekonu
* 2 jajka
* szczypiorek
* łyżka oliwy z oliwek
* sól, pieprz do smaku ( u mnie jest także odrobina delikaty do mięs, którą uwielbiam do wszystkiego)

Wykonanie:
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć bekon z jednej strony następnie odwrócić go na drugą stronę i od razu na bekon wybić jajka (ja jedno żółtko rozlałam na cały bekon). Smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu, aż jajka się upieką. Doprawić do smaku solą, pieprzem. 






4 komentarze:

  1. Porządne, męskie śniadanie. Chociaż sama chętnie bym takie zjadła :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przyznam, że i ja czasem takie śniadanko podjem :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...