poniedziałek, 30 stycznia 2017

NALEŚNIKI BUDYNIOWE

Naleśniki z proszkiem budyniowym to ostatnio HIT internetowy, więc i ja postanowiłam spróbować. Przyznam, że są naprawdę smaczne. Proste w przygotowaniu, idealne na śniadanie, jako przekąska do szkoły czy do pracy.
Naleśniki podałam z serem, a druga opcja to masło czekoladowe. 


Składniki:
* 3 szklanki mąki
* 2 jajka
* 400 ml mleka
* 400 ml wody
* 2 budynie waniliowe bez cukru
* opcjonalnie cukier do smaku (ja nie dodałam)

Wykonanie:
W misce umieścić wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać mikserem. Odstawić ciasto na około 10-15 minut. Po tym czasie smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni. 



3 komentarze:

  1. Naleśniki smażone na patelni smarowanej? Czy można dodać olej do nich żeby nie smarować patelni?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja naleśniki zazwyczaj smażę na suchej patelni, ewentualnie odrobinę oleju rozsmarowuję silikonowym pędzelkiem na patelni

      Usuń
  2. Ja dodaję trochę oleju do naleśników...:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...