wtorek, 24 stycznia 2017

SAŁATKA Z TORTELLINI I OLIWKAMI ZIELONYMI

Sałatka z pierożkami tortellini jest prosta w przygotowaniu a zarazem bardzo sycąca. Wykorzystałam tu składniki, które raczej zawsze są pod ręką. Idealna na różne imprezy. 



Do sałatki wykorzystałam oliwki nadziewane pastą paprykową  od Ole!.

Składniki:
* 1 opakowanie (250 g) tortellini z serem
* 150 g sera feta
* 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
* 1/2 puszki groszku konserwowego
* 1/2 puszki czerwonej fasolki
* 1 nieduża czerwona papryka
* 1 słoik oliwek nadzianych pastą paprykową
* sól, pierz do smaku
* 1 i 1/2 łyżeczki majonezu

Wykonanie:
Tortellini ugotować według instrukcji na opakowaniu, zlać na sitku, wystudzić. Kukurydzę, groszek i fasolkę również odcedzić na sitku. Paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę a oliwki przekroić na pół, ser feta w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, wymieszać. dodać majonez, sól (ostrożnie z doprawianiem solą, gdyż ser feta jest dość słony) i pieprzem, ponownie wymieszać. Odstawić na około 2 godzinki do lodówki.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...