Takie roladki smakują wyśmienicie, np z ketchupem, majonezem albo sosem czosnkowym od Folwark.
Składniki:
* 1 arkusz ciasta francuskiego
* plastry sera, np gouda
* plastry szynki konserwowej
* ketchup
Wykonanie:
Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć. Wzdłuż dłuższego boku układać plastry sera jeden przy drugim, na to posmarować cienko ketchup. Następnie układać jedno obok drugiego plastry szynki. Ciasto zwijać w rulon . Pokroić na kawałki o szerokości ok. 1 cm. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170'C. Wstawić blachę z roladkami do nagrzanego piekarnika i piec ok. 17-20 minut.
Ja 2 minuty przed końcem pieczenia posypuję roladki odrobiną startego żółtego sera na tarce o dużych oczkach.
Kocham takie lekkie przystawki.:)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
ja też :)
Usuń