środa, 1 lutego 2017

PASTA JAJECZNA Z SEREM I OGÓRKIEM KISZONYM

Znudziły Wam się sery i wędliny na kanapki? Polecam pyszną pastę kanapkową z jajka z dodatkiem sera i ogórka kiszonego. Jest naprawdę smaczna, bardzo pożywna i nie wymaga dużej ilości czasu w przygotowaniu. 
Polecam pastę także na śniadanie Wielkanocne.


Do pasty jajecznej użyłam majonez kremowy od Folwark.

Składniki:
* 5 jajek
* 2 ogórki kiszone
* 4 łyżki sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach
* 3-4 gałązki szczypiorku
* sól i pieprz do smaku
* pół łyżeczki musztardy sarepskiej
* 2 łyżeczki majonezu

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach (żeby był jeszcze drobniejszy dodatkowo siekam go jeszcze nożem na desce). Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę, osuszyć na ręczniku papierowym. Szczypiorek również drobno pokroić. 
Jajka, ogórki, ser i szczypiorek umieścić w misce, wymieszać. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku, wymieszać.






2 komentarze:

  1. Uwielbiam pasty tego typu. Szybkie i pyszne urozmaicenie, dla zwykłych kanapek.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dobrze jest zjeść raz na jakiś czas coś innego :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...