sobota, 4 lutego 2017

SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM

Sałatka ryżowa z tuńczykiem to moja kolejna tuńczykowa propozycja. Nadaje się na każdą okazję- kolacje rodzinne, imprezy czy też na święta. Jest bardzo smaczna i pożywna. Polecam :)


Składniki:
* 1 woreczek ryżu
* 2 puszki tuńczyka
* 5 jajek ugotowanych na twardo
* 5 ogórków kiszonych
* 1 mała cebula
* 1 por- biała część
* 1 puszka groszku konserwowego
* 1 mała czerwona papryka
* 1 łyżka majonezu
* sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Ryż ugotować tak, by nie był rozgotowany, wyjąć z woreczka, wystudzić. Jajka ugotować na twardo, oskubać, pokroić w drobną kostkę. Ogórki, paprykę, cebulę i por drobno pokroić. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2-3 godziny.





2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...