poniedziałek, 8 maja 2017

PASTA Z AWOKADO, JAJKA I RZODKIEWKI

Pasta z awokado to świetny dodatek na kanapki, na dodatek bardzo zdrowy.  Awokado zawiera bowiem sporo witamin, białka, potasu, wapnia.



Przygotowanie pasty z awokado jest bardzo proste. Wystarczy obrać awokado, usunąć pestkę, rozgnieść dojrzałe awokado, dodać przyprawy i już mamy gotową pastę. Jednak ja swoją pastę wzbogaciłam o jajko, rzodkiewkę i natkę pietruszki. Dodatkowo nie zblendowałam  jej na "paćkę", gdyż lubię wyczuwalne małe kawałeczki w paście.

Pastę z awokado zjadłam na śniadanie z waflem ryżowym 5 zbóż od zdrowymarket24.
Wafle ryżowe bogate są w białka, węglowodany, błonnik a także wzbogacone o proso, amarantus, grykę i quinoa.



Składniki:
* 1 dojrzałe awokado (jeśli w sklepie traficie na niedojrzałe, wystarczy je trzymać parę dni w temperaturze pokojowej)
* 2 jajka ugotowane na twardo
* 7-8 rzodkiewek
* garść natki pietruszki
* odrobina soli
* kilka kropel soku z cytryny

Wykonanie:
Awokado obrać, usunąć pestkę, włożyć do wysokiego naczynia. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, wystudzić, dołożyć do awokado. Rzodkiewki umyć i również włożyć do naczynia. Dodać natkę pietruszki, sól i sok z cytryny. Wszystko zmiksować blenderem.












2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...