czwartek, 15 czerwca 2017

SAŁATKA Z SURIMI I SEREM

Pyszna i naprawdę błyskawiczna w przygotowaniu sałatka z surimi. Mam już swój sprawdzony sposób na sałatkę, jednak tym razem postanowiłam poeksperymentować. W towarzystwie sera i koperku smakuje naprawdę wyśmienicie.



Do sałatki wykorzystałam ser koryciński z chili i oregano z wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec.


Składniki na porcję widoczną na zdjęciu:
* 100 g paluszków krabowych surimi 
* 120 g sera korycińskiego z chili i oregano
* 5 łyżek groszku konserwowego
* 5 łyżek kukurydzy konserwowej
* 2 jajka ugotowane na twardo
* świeży koperek do smaku
* 1 płaska łyżeczka majonezu
* pół łyżeczki ostrej musztardy
* sól do smaku
* 2 szczypty przyprawy do sałatek

Wykonanie:
Paluszki krabowe pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę odcedzić z nadmiaru zalewy, dodać do surimi. Jajka ugotowane na twardo i ser koryciński pokroić w kostkę. Wszystko wsypać do miski. Dodać majonez, musztardę, posiekany koperek, sól i przyprawę do sałatek i wszystko wymieszać. 
Odstawić do lodówki na godzinę.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...