środa, 21 czerwca 2017

SURÓWKA IDEALNA DO GRILLA

Do grillowanego mięsa czy kiełbasy najlepsze są surówki kolorowe, chrupiące. Moja propozycja na surówkę jest prosta, przygotujecie ją dosłownie w kilka chwil.
Surówka nadaje się również do obiadu czy na kolację.



Składniki:
* 1 główka sałaty lodowej
* 1/2 ogórka szklarniowego
* 1/2 czerwonej cebuli
* 1/2 czerwonej papryki
* 6 łyżek kukurydzy konserwowej
* 6 łyżek groszku konserwowego
* 7-8 pomidorków koktajlowych
* 2 łyżki oleju
* 1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek

Wykonanie:
Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki. Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Cebule i paprykę również pokroić w kostkę. Groszek i kukurydze odsączyć z nadmiaru zalewy. Pomidorki koktajlowe pokroić na cztery części. Wszystkie składniki na surówkę umieścić w misce.
Olej wymieszać z przyprawą do sałatek, dodać do warzyw i wszystko wymieszać.

Surówka najlepsza jest podana od razu po przyrządzeniu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...