czwartek, 13 lipca 2017

KIEŁBASA SŁOIKOWA Z UDEK KURCZAKA

Rewelacyjna w smaku kiełbasa ze słoika. Ma w sobie wszystko: mięso, galareta i trochę naturalnego tłuszczyku. Przygotowana w kilka chwil. Bez konserwantów i ulepszaczy.


Do wykonania kiełbasy słoikowej wykorzystałam zestaw "Słoikowa" od Tradismak.



Składniki:
* 1 kg mięsa z udek kurczaka (waga mięsa bez kości i skóry)
* 1 łyżeczka płaska soli
* 1 płaska łyżeczka peklosmaczku (soli peklowej)
* 1 łyżeczka przyprawy kiełbasa wiejska
* 1 łyżeczka płaska żelatyny spożywczej
* kilka ziarenek świeżo zmielonego pieprzu zielonego

Wykonanie:
Mięso z udek kurczaka pokroić na małe kawałki. Dodać wszystkie przyprawy, sól peklową, i pieprz i wszystko wymieszać. Mięso wkładać do słoików do 3/4 ich wysokości.
Słoiki wstawić do garnka, zalać wodą na wysokość pokrywek. Gotować około 1 godzinę i drugiego dnia około 30 minut. Zimne słoiki wstawić do lodówki.







   

1 komentarz:

  1. Takiej propozycji jeszcze nie jadłam, ale wygląda tak apetycznie, że bardzo chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...