środa, 12 lipca 2017

KOKTAJL JAGODOWO-BANANOWY Z SYROPEM Z PIGWOWCA

W moim domu koktajle goszczą bardzo często. A, że sezon jagodowy się zaczyna postanowiłam przygotować prosty i szybki, ale za to bardzo smaczny koktajl z jagód i banana. 



Taki koktajl z powodzeniem nadaje się na drugie śniadanie. Pełen witam. Zimny koktajl, to świetne orzeźwienie w upalne, słoneczne dni.
Swój koktajl wzbogaciłam o nutę słodyczy z syropu pigwowca od Eterno, który doskonale nadaje się jako dodatek do soków, napojów, deserów.


Składniki:
* 400 g jagód
* 2 banany
* 2-3 łyżki syropu z pigwowca

Wykonanie:
W wysokim naczyniu umieścić umyte jagody, banany obrane ze skórki i syrop z pigwowca. Wszystko razem zmiksować za pomocą blendera i gotowe. Koktajl najlepiej smakuje schłodzony.







1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...