Tak naprawdę jest to danie proste i szybkie, cała tajemnica tkwi w przygotowaniu odpowiedniej marynaty, reszta "robi się" już sama ;) Koniecznie przygotujcie takie pałki dla swojej rodziny, a gwarantuję Wam sukces obiadowy ;)
* 1 kg pałek z kurczaka
* 400 ml ketchupu (użyłam pikantnego)
* 100 ml płynnego miodu
* pół łyżeczki ostrej papryki
* pół łyżeczki słodkiej papryki
* płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka
* pół łyżeczki soli
Wykonanie:
W misce wymieszać ketchup z miodem i przyprawami. Do marynaty dodać pałki z kurczaka, wymieszać tak, by marynata pokryła mięso.
Tak przygotowane mięso odstawić do lodówki na około 5-6 godzin (ja swoje trzymałam w lodówce całą noc).
Piekarnik nagrzać do 160'C. Na formę do pieczenia wyłożyć mięso, wstawić do piekarnika i piec około 1 godziny (po upływie pół godziny mięso najlepiej odwrócić, by upiekło się z drugiej strony).
Na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńRobię podobnie. Pyyycha!
OdpowiedzUsuńMoc dobré!!
OdpowiedzUsuń