poniedziałek, 6 listopada 2017

SMAŻONE KAWAŁKI PIERSI Z KURCZAKA

Pierś z kurczaka to bardzo powszechny składnik do wielu dań. Smażone, małe kawałki piersi z kurczaka doskonale nadają się do dań obiadowych, sałatek a także jako smaczna szybka przekąska. Niezwykle smaczne i soczyste, z ulubionymi przyprawami. 



Składniki:
* 750 g piersi z kurczaka
* niepełne pół łyżeczki soli
* 3-4 łyżki oleju
* pół łyżeczki ostrej papryki
* pół łyżeczki przyprawy gyros, meksykańskiej bądź przyprawy do kurczaka (rodzaj przyprawy dobierany jest w zależności od tego do czego potrzebny jest kurczak)

Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić w mniejszą kostkę.
Do miski wlać olej, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Wsypać kawałki piersi z kurczaka, dokładnie wymieszać i odstawić na około 1 godzinę.
Patelnię rozgrzać, wyłożyć z miski kawałki mięsa i smażyć co chwilę mieszając, aby mięso się nie przypaliło. 



Pierś z kurczaka była przesmażana na patelni tytanowej Woll w ramach testowania patelni. Test wyszedł bardzo pozytywnie :)



1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...