czwartek, 15 marca 2018

RYBA W PANIERCE PIECZONA W PIEKARNIKU

Uwielbiam ryby. Tym razem przygotowałam rybę w panierce, ale pieczona w piekarniku. Dzięki temu danie jest lekkie, dietetyczne a ryba nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia. Tak przygotowana rybka dobrze sprawdzi się na piątkowy obiad z dodatkiem frytek (oczywiście z piekarnika;)) albo pieczonych ziemniaków (również z piekarnika). 



Do przygotowania ryby wykorzystałam panierki razowej od firmy Ale Panierka. Kochani polecam Wam tę i inne panierki, są mega smaczne, coś innego niż tradycyjna bułka tarta. Cena są przystępne dla każdego.
Ja otrzymałam do testowania 3 różne panierki:
  * orzechowa
  * sezamowa
  * razowa do kurczaka
Wszystkie smakują obłędnie, aż mam chęć na spróbowanie innych ;)


Składniki:
* 500 g filetów rybnych (u mnie mintaj)
* 2 jajka
* panierka razowa 
* sól do smaku
* szczypta ostrej papryki mielonej
* szczypta słodkiej papryki mielonej 
* przyprawa do ryby do smaku

Wykonanie:
W misce rozklepać jajka, dodać sól, obie papryki i przyprawę do ryby. Do drugiej miski wsypać panierkę. Filety ryby moczyć w jajku z przyprawami, następnie w panierce.
Piekarnik nagrzać do 180'C. Panierowane ryby układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25-30 minut. 










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...