środa, 2 maja 2018

ANANAS W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

Uwielbiam ananasa dodawać do jogurtu naturalnego czy owsianki. Tym razem przygotowałam ananasa w cieście naleśnikowym. To doskonała przekąska, śniadanie czy deser zarówno dla dzieci jak i dorosłych. 



Takie placuszki najczęściej przygotowuję, kiedy pozostaje mi otwarta puszka ananasa. Podaję je wtedy z lodami waniliowymi, jednak dziś zajadaliśmy je z musem "czekolada śliwkowa" od firmy Manufaktura Łagowski. Powiem Wam, że był to strzał w dziesiątkę. Słodko-kwaśne placuszki i ten pyszny mus :) Musicie spróbować :)

Składniki:
* 1 puszka ananasów w plastrach
* 1 jajko
* 1/2 szklanki mleka
* 1/2 szklanki soku z ananasów
* 1, 5 szklanki mąki pszennej
* szczypta soli
* olej do smażenia

Wykonanie:
Jajko roztrzepać, dodać mleko i sok z ananasa, wymieszać. Wsypać mąkę i sól, wymieszać trzepaczką. 
Plastry ananasa osuszyć. Każdy po kolei maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...