poniedziałek, 28 maja 2018

JOGURTOWY DIP DO CHIPSÓW, FRYTEK, CHRUPKICH PRZEKĄSEK

Dip to sos, który urozmaica przekąski. Bardzo często, podczas planowania imprezy, spotkań towarzyskich, np na mecz czy boks a nawet oglądanie filmu lub bajek z rodziną zastanawiacie się co podać jako przekąskę. Tu bardzo dobrze sprawdzają się chipsy, chipsy z tortilli, paluszki lub inne chrupkie przekąski a do nich dip. Przepis na dip jogurtowy jest bardzo szybki do przygotowania i praktycznie od razu gotowy do podania. Polecam :)



Składniki:
* 3/4 szklanki jogurtu naturalnego lub greckiego
* 1 ząbek czosnku
* 1 łyżeczka ziół prowansalskich
* sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Czosnek przecisnąć przez praskę. Jogurt wymieszać z czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. 
Dip jest gotowy do podania.


Do jogurtowego dipu podałam snacki ryżowe PanSnack
Polecam Wam te wyjątkowe ryżowe przekąski w 4 różnych smakach:
  * papryka i oliwa z oliwek
  * pizza i oliwa z oliwek
  * ser i oliwa z oliwek
  * cebulka z nutą śmietany i oliwa z oliwek
Opakowania są niewielkie 100 i 50 g co daje możliwość zapakowania paczuszki do plecaka, torebki czy koszyka na piknik. Idealne do pochrupania wieczorem przed telewizorem.
A po więcej zapraszam na stronę http://www.pansnack.com/. Znajdziecie tam pełną ofertę PanSnack.







1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...