wtorek, 8 maja 2018

NALEŚNIKI (Z DODATKIEM WODY GAZOWANEJ)

Próbowaliście dodać do naleśników wodę gazowaną? Jeśli nie to koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Naleśniki z dodatkiem wody gazowanej wychodzą delikatne i nie są suche. Niby usmażenie naleśników to prosta sprawa, jednak dla wielu sprawia kłopot. A to się rozrywają,wyjdą twarde, gumowe. Zaręczam, że naleśniki z tego przepisu wychodzą naprawdę smaczne :)




Składniki:

* 250 ml wody gazowanej
* 50 ml mleka

* 2 łyżki oleju
* 1 jajko
* półtora szklanki mąki pszennej
* solidna szczypta soli

Wykonanie:
Wszystkie składniki umieścić w misce, dokładnie wymieszać mikserem. Odstawić na około 10-15 minut, by ciasto "odpoczęło".
Patelnię nagrzać. Chochlą wylewać porcje ciasta na całą powierzchnię patelni. Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron (naleśniki smażę na suchej patelni).

Naleśniki podałam z konfiturą Naturalnie owocowe wiśnie firmy Stovit. Polecam Wam produkty tej właśnie firmy. W każdym słoiku zamknięte zostały owoce, a dokładniej kawałki owoców. Dżemy, konfitury, jabłka, marmolady... wszystko przepyszne :)






3 komentarze:

  1. Uwielbiam naleśniki. Zazwyczaj korzystam z innego przepisu, ale ten też chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z wodą gazowaną ciasto na naleśniki jest bardziej puszyste, polecam :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...