piątek, 8 czerwca 2018

PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU Z TRUSKAWKAMI

Dziś rano przygotowałam sobie pyszne śniadanko, bardzo dobre i bardzo syte, a co dla mnie ważne lekkostrawne płatki ryżowe. To doskonały pomysł na rozpoczęcie dnia, które dodaje wiele energii, ale może to być również pyszny deser lub podwieczorek. Jest to dobra alternatywa dla tradycyjnej owsianki czy płatków śniadaniowych. Kilka składników i gotowe, musicie spróbować.





Składniki:
* 50 g płatków ryżowych ( użyłam Radix- bis)
* 80 ml mleka (najlepiej chude)
* 20 ml wody
* 1 łyżka płynnego miodu
* opcjonalnie owoce, w moim przypadku rozgniecione widelcem truskawki 

Wykonanie:
Mleko razem z wodą i miodem zagrzać w garnku. Do gorącego mleka dodać płatki ryżowe, odstawić na około 6-7 minut, płatki powinny wchłonąć całe mleko. Po tym czasie płatki przełożyć do miski lub szklanki. 
Na wierzch można ułożyć dowolne owoce. Ja rozgniotłam truskawki widelcem :)











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...