wtorek, 11 września 2018

SZYNKA PIECZONA W RĘKAWIE

Szynka upieczona w rękawie to smaczne danie obiadowe na ciepło, ale także schłodzona jako wędlina na kanapki. Smaczna, aromatyczna mięciutka, soczysta, ponieważ mięso piecze się we własnym wytworzonym sosie i nie wysycha. Natarta przyprawami, marynowała się kilka godzin i wyszła wręcz idealna :)





Składniki:
* ok. 1 kg szynki wieprzowej
* 5-6 łyżek oleju
* przyprawa pomidory z chili i oregano Skworcu
* sól do smaku
* rękaw do pieczenia

Wykonanie:
Szynkę wieprzową posmarować olejem, delikatnie oprószyć solą, natrzeć gotową przyprawą pomidory z chili i oregano. Mięso włożyć do lodówki na 5-6 godzin.
Po tym czasie mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C i piec mięso około godziny, następnie rozciąć rękaw i piec mięso jeszcze przez około 20 minut. 





https://www.skworcu.com.pl/

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...