poniedziałek, 8 października 2018

OMLET JAJECZNY NA ŚNIADANIE

Omlet z jajek z dodatkiem szczypiorku i pomidorków koktajlowych jest pyszny. Przygotowuje się go błyskawicznie. W sam raz na śniadanie, można go również zapakować w pudełko i zabrać ze sobą do pracy. 
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i ważne jest, aby był pożywny i zdrowy. 



Składniki:
* 4 jajka
* 5-6 pomidorków koktajlowych
* 4 gałązki szczypiorku
* sól, pieprz do smaku
* pół łyżeczki przyprawy do dań z jajek (użyłam Skworcu)

Wykonanie:
Każdego pomidora koktajlowego rozkroić na 4 plasterki, szczypiorek drobno posiekać.
W misce rozbić jajka za pomocą widelca. Dodać do smaku sól, pieprz i przyprawę do dań z jajek, wymieszać. Na końcu dodać pokrojone pomidorki i szczypiorek, delikatnie zamieszać.
Patelnię rozgrzać, przesmarować masłem. Wylać masę jajeczną, przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu, aż spód się zarumieni a góra się zetnie, co jakiś czas podważając brzegi omletu drewnianą łyżką.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...