WRAP Z TAPIOKI Z WARZYWAMI I SEREM FETA

Słyszeliście o tapioce? Jeśli nie to wspomnę pokrótce, że tapioka to produkt otrzymywany z rośliny o nazwie maniok. Spotkać ją można w postaci kulek, płatków lub mąki, jest lekkostrawna i nie zawiera glutenu.
Dziś przygotowałam dla Was przepis na wrapy z tapioki nawodnionej w wersji wytrawnej z warzywami i serem feta. Idealny posiłek na drugie śniadanie lub lekką kolację. Wrapy przygotowuje się bardzo szybko i łatwo. 
Przepis ten znalazłam na odwrocie opakowania z tapioką, postanowiłam spróbować i powiem Wam, że już wiem, co jutro znów zjem na kolację :)



Składniki na jednego wrapa:
* 1 saszetka (90 g) tapioki nawodnionej (użyłam Koala)
* kilka liści sałaty lub mixu sałat
* 5-6 pomidorków koktajlowych
* kilka kostek sera fety
* 1 plaster czerwonej cebuli

Wykonanie:
Patelnię średnio rozgrzać. Na suchą, rozgrzaną patelnię wysypać tapiokę, wyrównać powierzchnię i brzegi na kształt koła. Podgrzewać około 2 minut, następnie odwrócić na drugą stronę i również podgrzewać około 2 minut na średnio rozgrzanej patelni. Wrapa wyłożyć na talerz.
Pomidorki przekroić na pół. Na połowie wrapa poukładać sałatę, połówki pomidorków koktajlowych, plasterki czerwonej cebuli i kostki sera fety, wrapa złożyć na pół.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)