Składniki:
* 10 pałek z kurczaka
* 2 szklanki maślanki naturalnej
* 2 łyżki oleju
* 1 płaska łyżeczka soli
* pół łyżeczki pieprzu
* 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej (użyłam Skworcu)
* pół łyżeczki ostrej papryki mielonej (użyłam Skworcu)
* 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego (użyłam Skworcu)
* 1 płaska łyżeczka przyprawy ziołowej do kurczaka (użyłam Skworcu)
Wykonanie:
Kawałki kurczaka umyć i osuszyć. Do miski wlać maślankę, dodać sól, pieprz, czosnek i wszystkie pozostałe przyprawy, wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć kawałki mięsa i wszystko wymieszać tak, by marynata pokryła mięso. Miskę z mięsem wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Mięso przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 160'C i piec mięso 30 minut, po tym czasie mięso odwrócić na drugą stronę i piec jeszcze 15- 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)