środa, 17 czerwca 2020

ŚNIADANIOWE PLACKI SZPINAKOWE

Placki szpinakowe to doskonały pomysł na śniadanie, podwieczorek lub jako lunch box do szkoły czy do pracy. Głównym składnikiem placków jest szpinak bogaty w żelazo, magnez, potas i beta- karoten. Warto włączyć szpinak do swojej diety a takie zielone placki to idealny sposób na przemycenie szpinaku dzieciom. 



Składniki:
* 150 g świeżego szpinaku
* 1 jajko
* 200 g mąki pszennej
* 70 g jogurtu naturalnego
* 30 g cukru trzcinowego
* 250 ml mleka
* 20 ml oleju
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1/3 łyżeczki soli

Wykonanie:
Szpinak, jajko, mleko, olej i cukier umieścić w misce. Całość wymieszać dokładnie przy pomocy blendera. Dodać pozostałe składniki, wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej.
Patelnię lekko posmarować olejem, rozgrzać. Łyżką wylewać porcje ciasta na patelnię, smażyć placki z obi stron na rumiany kolor.


Zapraszam Was na mój kanał na YouTube, gdzie możecie zobaczyć wykonanie placków --> kliknij tutaj

Zapraszam Was również do obserwowania mojego konta na Instagramie --> kliknij tutaj





Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...