PASTA Z TUŃCZYKA Z DODATKIEM CHRZANU

Pasta z tuńczyka przygotowywana jest zazwyczaj z majonezem. Jednak moja wersja wzbogacona została o chrzan co zaostrzyło jej smak. Pyszna, prosta i szybka w przygotowaniu. Doskonała na kanapkę lub np do faszerowania jajek. W moim domu tuńczyk jest bardzo lubiany, więc pasta zniknęła bardzo szybko, jutro robię kolejną porcję :)


Składniki:
* 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
* 2 jajka
* 2 ogórki konserwowe
* 1 łyżeczka chrzanu (użyłam Moryń)
* 2 łyżki majonezu
* sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Tuńczyk odlać z zalewy, przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, pokroić w bardzo drobną kostkę. Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, chrzan, sól i pieprz, dobrze wymieszać.









5 komentarzy:

  1. Wyglada apetycznie.Musze wyprobowac ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglada bardzo smacznie.Musze wyprobowac ten przepis.Dziekuje za propozycje przepisu.
    Herzliche Grüße

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam tuńczyka pod każda postacią a ten przepis muszę nawet dzis wypróbować. Dziekuję i pizdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Takiej pasty jeszcze nie robiłam. Wygląda bardzo smacznie. :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)