Składniki:
- * 100 g białej czekolady
- * 50 g śmietany kremówki najlepiej 36%
Wykonanie:
W garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę, nie powinno się doprowadzić do jej zagotowania. Do śmietany dodać połamaną w kostki czekoladę, mieszać, by czekolada się rozpuściła.
Na tym etapie, jeśli chcemy zabarwić drip trzeba stopniowo dodawać barwnika, do uzyskania odpowiedniego koloru.
Drip w momencie nakładania na tort nie może być gorący, ponieważ rozpuści się krem z tortu a polewa spłynie i nie będzie już efektu takiego, jaki powinien być.
Drip zawsze chłodzę w lodówce, co jakiś czas mieszam i pilnuję, aby za bardzo się zastygł. Najlepiej wylewać go na schłodzony tort przy pomocy łyżeczki lub rękawa cukierniczego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)