Składniki:
*1 brokuł
*2 pomidory
*1 kostka sera fety
*3-4 jajka
*3-4 jajka
*2 łyżki płatków migdałowych
*200ml jogurtu naturalnego
*2 łyżeczki ziół prowansalskich
*sól i pieprz
Wykonanie:
Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, ugotowany przelewamy zimną wodą, dzielimy na różyczki. Jajka ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki tak samo pomidory. Brokuły układamy na płaskim talerzu, pomiędzy układamy jajka i pomidory. Migdały prażymy na suchej patelni, posypujemy nimi sałatkę. Na wierzch układamy ser feta pokrojony w kostkę. Jogurt mieszamy z ziołami, solą i pieprzem. Przed podaniem sałatkę polać sosem.
Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, ugotowany przelewamy zimną wodą, dzielimy na różyczki. Jajka ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki tak samo pomidory. Brokuły układamy na płaskim talerzu, pomiędzy układamy jajka i pomidory. Migdały prażymy na suchej patelni, posypujemy nimi sałatkę. Na wierzch układamy ser feta pokrojony w kostkę. Jogurt mieszamy z ziołami, solą i pieprzem. Przed podaniem sałatkę polać sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)