MARCHEWKA KARMELIZOWANA

Takie marchewki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako dodatek do obiadu albo jako przekąski. Sama nigdy nie byłam przekonana do warzyw z miodem, ale te marchewki na długo zagoszczą w moim menu :)





Małe marchewki (najsmaczniejsze są młode) obrać ze skórki i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, marchewki obsmażyć z każdej strony delikatnie opruszając solą, pamiętajmy, że marchewki gotowały się już w osolonej wodzie ( można również posypać dowolne, ulubione przyprawy). Na sam koniec smażenia marchewki lekko posmarować miodem i zostawić je jeszcze przez chwile na ciepłej patelni. Na końcu można posypać posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)