Składniki:
*budyń o smaku śmietankowym bez cukru
*łyżeczka proszku do pieczenia
*5 jajek
*szklanka cukru
*szklanka mąki
*pół kostki roztopionej schłodzonej margaryny
Wykonanie:
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na pianę, dodaj cukier, ubij i kolejno dodaj żółtka, wszystko wymieszaj. Mąkę przesiej z budyniem i proszkiem do pieczenia, dodaj do ubitych jajek i wszystko dokładnie wymieszaj, na koniec dodaj margarynę, jeszcze raz dobrze wszystko wymieszaj. Masę przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170'C i piecz przez około 45-50 minut. upieczoną, przestudzona babkę można polukrowac albo posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)