Składniki: dokładnych proporcji Wam nie podam, wszystko zależy od tego jakiej wielkości macie naczynie. Ja tak naprawdę wszystko szykuje na tzw."oko" ;)
*pokrojone pieczarki i cebulka podsmażone na małej ilości oleju
*czerwona papryka i ogórki konserwowe pokrojone w kostkę (ogórków w oryginalnym przepisie nie było)
*pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i podsmażona z przyprawą gyros
*żółty ser starty na tarce o dużych oczkach
*ugotowany ryż
*ketchup i majonez wymieszany razem na sos, proporcje pół na pół.
Wykonanie:
Na dno naczynia żaroodpornego układamy ugotowany ryż, lekko go dociskając. Na to cienka warstwa sosu i odrobina startego sera. Następnie warstwa mięsa (należy użyć wiekszą połowę),
na to posypujemy starty ser. Następna warstwa to pieczarki z cebulką podsmażone, cała reszta mięsa, odrobina sera. Kolejno ogórki konserwowe z czerwoną papryką, warstwa sosu i na samym końcu większa warstwa startego sera.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około 20-30 minut.
PYCHA ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)