DOMOWA WĘDLINA

Dzisiaj propozycja domowej wędliny. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane a w smaku na pewno o wiele smaczniejsza od sklepowej i na pewno zdrowsza. Polecam :)





Moja propozycja kiełbasy na kanapki :)
Tutaj wykorzystałam mięso mielone, udziec z indyka, sól, papryka ostra, ze 3 łyżeczki żelatyny, posiekany koperek, majeranek, drobno posiekany ząbek czosnku. Oczywiście przyprawić mięso można według uznania. Wszystko razem wymieszać, uformować walec, wyłożyć na folię wysmarowaną olejem, szczelnie zwinąć. Piec ok. 55 minut w 180'C. Pycha :)

1 komentarz:

  1. Już niedługo będzie okazja do robienia w kuchni takich rarytasów. Trochę mało mam czasu i pewnie część produktów wędliniarskich zamówię od producenta Karol-Zakłady Mięsne. Oferują niesamowicie smaczne i aromatyczne wyroby. Zupełnie jak swojskie domowe.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)