Składniki:
* 500 g filetów rybnych (u mnie był to dorsz)
* 3 większe ziemniaki
* 1 jajko
* 4 łyżki bułki tartej+ do panierki
* mała cebulka
* pół łyżeczki ostrej papryki
* odrobina świeżego, drobno posiekanego koperku
* odrobina świeżego, drobno posiekanego koperku
* sól
* olej do smażenia
Wykonanie:
Filety rybne przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Ziemniaki ugotować, wystudzone przecisnąć przez praskę. Do miski dać rybę, ziemniaki, startą na tarce o drobnych oczkach cebulkę, koperek, sól, jajko, bułkę tartą i paprykę. Dokładnie wymieszać. Z masy formować klopsy, panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć klopsy z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.
Najlepiej smakują gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)