Składniki:
* pierś z kurczaka
* biała kiełbasa
* pieczarki
* cebula
* papryka czerwona
* pomidor
Wykonanie:
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić ulubionymi przyprawami. Białą kiełbasę pokroić na 2-3 cm kawałki. Pieczarki, cebulę, pomidor i paprykę również pokroić na kawałki. Na patyczki do szaszłyków nabijać w dowolnej kolejności na przemian mięso, kiełbasę i warzywa. Ułożyć na rozgrzanym grillu, przewracać od czasu do czasu aby wszystko się upiekło z każdej strony :)
O kurczak i biała kiełbasa - ciekawe połączenie! :)
OdpowiedzUsuńpowiem tylko tyle... było pyszne ;)
UsuńFaktycznie, bardzo ciekawe połączenie. Ciekawa jestem białej kiełbasy z grilla :)
OdpowiedzUsuńpolecam, warte spróbowania :)
Usuń:)
OdpowiedzUsuńMoim zdaniem szaszłyki to jedno z najlepszych dań, jakie można przygotować na grillu. Warto próbować różnych przepisów.
OdpowiedzUsuń