Składniki:
* mortadela w kawałku
* jajko
* bułka tarta
Wykonanie:
Mortadelę pokroić na plastry o grubości około 4-5 cm. Jajko rozmącić. Plastry mortadeli maczać w jajku następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
SMACZNEGO :)
Kanapki z szarpaną wieprzowiną (pulled pork) sprawdzą się idealnie na każdej imprezie, ale nie tylko. Są również doskonałe na kolację lub ja...
Mortadela smażona zawsze pyszna :D Polecam robić grubszą panierkę z warstwą mąki pszennej
OdpowiedzUsuńdziękuję za radę :)
UsuńOj ! Kiedyś bardzo popularne danie . Szybkie ,tanie i dobre .
OdpowiedzUsuńpamiętam jak się tym zajadałam jako dziecko :)
UsuńRobię :D http://digotuje.blogspot.com/2016/02/nie-zwyke-kotlety-z-mortadeli.html
OdpowiedzUsuńpyszne:) choć kiedyś mortadela miała inny smak ;)
UsuńCiężko w sklepach znaleźć dobrą jakościowo mortadele. Ale jeśli mamy już do takiej dostęp to panierowana i smażona smakuje genialnie. W dodatku jest bardzo proste.
OdpowiedzUsuńproste i smaczne :)
Usuń