* 1/2 kg mięsa mielonego
* ok. 12 większych pieczarek
* 1 jajko+ 2 jajka do panierki
* 4 łyżki bułki tartej+ dodatkowa do panierki
* sól
* pieprz
* ulubione przyprawy
Wykonanie:
Pieczarki opłukać, dokładnie oczyścić, wykroić ogonki. Mięso mielone przyprawić sola, pieprzem i dowolnymi przyprawami, dodać jajko i bułkę tartą. Ogonki pieczarek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa i dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowanym mięsem nadziewamy pieczarki. Jajka rozklepać, pieczarki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć pieczarki z obu stron na złoty kolor (najpierw obsmażyć kapelusze pieczarek potem stronę, gdzie jest mięso).
Przepychota robiłam nie raz nie dwa szybko smacznie uwielbiam pieczarki faszerowane 😘
OdpowiedzUsuńPolecam. Bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuńSuper przepis robiłam dawno ale dziś kupiłam duże pieczarki i jutro będzie obiad a z czym podajecie
OdpowiedzUsuńWłaśnie kupiłem ogromne pieczarki, lecę działać
OdpowiedzUsuńSuper przepis! Na Święta Wielkanocne wszystkim smakowało. Idealna odmiana klasycznych kotletów mielonych.
OdpowiedzUsuń