* 250 g mąki pszennej
* 6 łyżek cukru
* 4 łyżeczki cukru waniliowego
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* szczypta soli
* 250 ml mleka lub wody gazowanej
* 80 ml oleju
* 2 jajka
Wykonanie:
Mąkę przesiać przez sitko. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na dwie porcje ( w jednej było 2/3 ciasta w drugiej pozostała 1/3). Do mniejszej porcji ciasta dodać łyżkę kakao. Do blaszki do muffinek ułożyć papilotki, wlewać ciemne ciasto na 2/3 wysokości, na wierzch położyć kostkę białej czekolady. Do pozostałych papilotek wlać jasne ciasto (pozostało mi ciut ciemnego ciasta więc na niektóre jasne muffinki zrobiłam na wierzchu szlaczek łyżką z ciemnego ciasta). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C, piec około 20-25 minut. Można posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)