Składniki:
* pół kg mięsa mielonego wieprzowego
* 5-6 łyżek przecieru pomidorowego (u mnie często jest już z bazylią)
* 5-6 łyżek ketchupu pikantnego
* sól
* pieprz
* odrobina papryki ostrej
* odrobina przyprawy do mielonego
* bazylia suszona (jeśli nie była w przecierze pomidorowym)
* około 800 ml wody
* mąka+ woda do zaklepania sosu
* łyżka oleju do smażenia mięsa
Wykonanie:
Olej rozgrzać w garnku, dać kawałeczki mięsa mielonego, podsmażać co chwilę mieszać rozdrabniając mięso. Do podsmażonego mięsa dodać przecier pomidorowy, ketchup, sól, pieprz i przyprawy, wymieszać. Zalać wodą, chwile podgotować na wolnym ogniu. Na samym końcu sos zaciągnąć mąką wymieszaną z wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)