KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MIĘSEM

Szybka i smaczna przekąska, idealna na imprezy albo jako przekąska grillowa. U mnie jako nadzienie była kiełbasa lekko czosnkowa firmy Spichlerz Rusiecki. Takie koperty zniknęły u mnie w mig. Spróbujcie :)




Składniki:
* opakowanie ciasta francuskiego
* słoik ulubionej kiełbaski bądź mięsa( u mnie kiełbasa lekko czosnkowa Spichlerz Rusiecki )

Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty o długości boku ok. 7 cm. Na środek każdego kwadratu położyć kawałek kiełbasy, każdy róg kwadratu zagiąć do środka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 10-15 minut, na złoty kolor.






4 komentarze:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)