Do lecza wykorzystałam parówki na dzień dobry z szynki, które otrzymałam od Henryk Kania.
Parówki na dzień dobry z szynki zawierają aż 93% mięsa z szynki wieprzowej, w swoim składzie nie zawierają fosforanów ani glutaminianu sodu. Polecam Wam te właśnie parówki.
Składniki:
* 5 parówek na dzień dobry z szynki
* 6-7 większych pieczarek
* 1/4 czerwonej papryki
* 1/4 żółtej papryki
* 2 łyżki masła
* sól i ostra papryka do smaku
* pół łyżeczki majeranku
* 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
* woda
Wykonanie:
Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Następnie dodać pokrojone w plasterki parówki i drobno pokrojone obie papryki. Podlać wodą ( tyle by zakrywała ona parówki i pieczarki ). Doprawić do smaku sola i papryka ostrą, majerankiem. Gotować na małym ogniu około 10-15 minut. Na końcu dodać przecier pomidorowy rozmieszany w pół szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszać.
Podawać na ciepło z ulubionym pieczywem.
Z powodzeniem można leczo zamknąć w słoiku :)
Super pomysł :)
OdpowiedzUsuńa jakie pyszne :)
UsuńIle miseczek wychodzi z tego przepisu? :)
OdpowiedzUsuńjak dobrze pamiętam około 3 takich miseczek jak na zdjęciu :)
Usuń